GEAK

İKİTELLİ OSB MAH. DOLAPDERE 27. ADA-SOKAK NO: 8/A BAŞAKŞEHİR/İSTANBUL

Manavgat Yangın Faaliyeti

Manavgat Yangın Faaliyeti

G.E.A.K.’ın Görevi Bu Kez Ateşlerin Arasında:

Manavgat’ta 28 Temmuz günü saat 11.30’da 4 farklı noktada başlayan orman yangınları, sınır ilçeler Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya’nın bazı mahallelerine de sıçradı. 2’si ormancı 7 kişinin yaşamını yitirdiği yangınlardan ilçe merkezindekini başlatan C.Y. (16) ‘kasten orman yakmak’ suçundan tutuklandı. Yangınlar Antalya’nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında 21 farklı noktada günlerce sürdü, bu ilçelerdeki 59 mahalle büyük zarar gördü. 220 saat süren mücadele sonrasında 6 Ağustos günü saat 15.30’da kontrol altına alınan büyük yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Binlerce hektar orman arazisiyle, yüzlerce ev, ahır ve depo, orman canlıları ile bölge köylüsünün hayvanlarının can verdiği yangının ağır bilançosu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

60 BİN HEKTAR KÜL OLDU

Teknik ölçümlerin devam ettiği yangınlarda ilk belirlemelere göre 60 bin hektarlık alanın kül olduğu belirtildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın 1 milyon 146 bin hektar orman arazine sahip olduğunu belirterek, “Bunun 500 bin hektara yangını verimsiz, yani makilik alanlardan oluşuyor. 600 bin hektarın üstünde ise verimli ormanımız var. Tahminlere göre 60 bin hektar civarındaki verimli ormanlarımız yandı. Çünkü en verimli ormanlar Manavgat bölgesindeydi” dedi.

MİLYONLARCA CANLI YOK OLDU

60 bin hektar alanda yok olan ormanla birlikte milyonlarca canlının ve ağaçların yok olduğuna işaret eden Davut Çetin, ormandaki kayıplarla ilgili ekonomik değer belirlemenin mümkün olmadığını belirterek, “Bir ağacın, ormandaki binlerce canlının ekonomik değeri diye bir şey söz konusu olamaz tabi ki. Bir ağacın, sincabın değeri nasıl ölçülebilir? 7 vatandaşımız, binlerce çiftçimizin hayvanı ve orman canlımızı maalesef kaybettik” diye konuşt

u.

Please follow and like us:
Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: Uluslararası numara sadece Whatsapp içindir,

GEAK | Gönül Elçileri | İnsani Yardım & Arama Kurtarma sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et